ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu utreder polisen barnvagnsbutiken

Evelina Olsson · 27 Jun 2014
Uppdaterad 27 Jun 2014

Beställningar tas emot, men inga barnvagnar levereras. Nu har polisen beslutat sig för att titta närmare på dinbarnvagn.se.

klar

Artikellänk är kopierad

Paret Mahina Nilsson och Axel Havelius med tre veckor gamla sonen Elyott köpte en barnvagn från butiken via nätet. Nu har de fått pengarna tillbaka.
Paret Mahina Nilsson och Axel Havelius med tre veckor gamla sonen Elyott köpte en barnvagn från butiken via nätet. Nu har de fått pengarna tillbaka.Foto: Kinga Lezanska Sjölin

Metro har tidigare rapporterat om butiken som finns på nätet och som fysisk butik på Davidshallstorget i Malmö. Flera kunder vittnade då om att de beställt och betalt barnvagnar som aldrig levererades och om hur butikens företrädare gjort sig onåbara. Polisen bedömde till en början ärendena som civilrättsliga och la ner anmälningarna. Men nu har man bestämt sig för att titta på dem på nytt. 

– Vi har cirka 10 anmälningar i dagsläget som vi ska titta på, säger Carolina Adler på Malmöpolisens bedrägerirotel. Det kan mycket väl vara så att ärendena åter igen kommer att bedömas som civilrättsliga, men vi vill gå igenom dem en gång till.

Vad var det som fick er att ta det beslutet?

– Vi kände att det kan inte vara enstaka fel som begåtts när det rör sig om så många ärenden, säger Carolina Adler.

Efter Metros artikel har några av kunderna lyckats få tag på butikens företrädare och några har också lyckats få sina pengar tillbaka. Mahina Nilsson, som väntat på sin barnvagn i mer än ett halvår, är en av dem. 

– En timme efter att artikeln blev publicerad på nätet fick vi ett mejl från delägaren som bad om ursäkt och nu har vi fått tillbaka pengarna. Visst känns det bra men det är svårt att glädjas när jag vet att det är så många andra drabbade som inte fått några pengar tillbaka, säger hon.

 Metro har sökt företrädarna för butiken. 

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro