ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu vågar cheferna tala om sina egna fördomar

Mikael Hellmyrs · 19 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Fördomar om invandrare grasserar bland svenska chefer. Projektet ”Omedvetna fördomar” ville ändra på den saken – och fick ett oväntat genomslag. I dagarna har det 1,5 år långa EU-projektet avslutats. 120 chefer och personalhandläggare deltog och syftet var att öka mångfalden och minska diskrimineringen på arbetsmarknaden.– Vi har hållit föreläsningar och övningar och faktiskt lyckats ändra många av deltagarnas tankemönster gällande omedvetna fördomar, säger Ann Fagraeus, projektledare.

Sara Jalal är processutvecklare och den som sammanställt projektmaterialet. Hon ger exempel på kvinnor som inte fått jobb för att de burit slöja. Själv har hon tagit sin mans efternamn då hennes eget var för svåruttalat.– Det mest häpnadsväckande med projektet är att deltagarna verkligen ändrat attityd till fördomar och vågar diskutera det, säger Sara Jalal, som nu hoppas på en snöbollseffekt i framtiden.

Solna stad, Karolinska institutet, KTH, Ica, Ams och Sundbybergs stad deltog i projektet. En av de deltagande cheferna säger:– Vi har haft lösningen framför näsan, men vi har inte sett den förrän nu.

klar

Artikellänk är kopierad

Mikael Hellmyrs
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro