ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu varnar polisen för panttricket"

Sebastian Chaaban · 18 Aug 2013
Uppdaterad 19 Aug 2013

Nu varnar polisen för panttricket”. När Ali satt och fikade med familjen kom två män fram och ville ha deras pantburkar. Men försvann med dotterns mobil.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix

Polisen har uppmärksammat ett nytt trick tjuvarna använder för att komma åt dina värdesaker.

När Ali och hans familj tog en fika i Kista galleria, kom först en man fram och frågade om han kunde få deras brukar till pant.

– Det var klart han fick det, vi tyckte synd om honom. Men då kom en annan man fram och ville ha samma burkar och männen började tjafsa, säger Ali.

Familjen förstod först inte vad som hände. Men männen tog burkarna och försvann. Då reagerade Alis dotter på att allt inte stod rätt till.

– Hon hade haft sin Iphone framme på bordet, och nu var den plötsligt borta. Vi förstod att de måste ha börjat bråka för att distrahera oss, säger Ali.

Han sprang efter männen och lyckades få tag på en av dem. Väktare i gallerian kunde till slut gripa de båda misstänkta tjuvarna.

– Han hade inte mobilen på sig då, men en kille i gallerian hade sett hur han hade slängt mobilen i buske, så vi fick tack och lov tillbaka telefonen. Jag tycker det här var så fräckt gjort av dem, säger Ali.

Emil Andersson är chef för polisens ingripandesektion i Västerort.

– De här personerna kommer på nya trick hela tiden för att avleda sina offers uppmärksamhet. Vi har märkt att de har ganska bra koll på när tricken blir kända, då anpassar de sig. Det bästa tipset för att undvika att drabbas är att vara vaksam, säger han.

Läs mer: Tjuv stal Mathildas mobil med hjälp av lapptricket

Läs mer: Storliga bakom stöldvåg med dans och ketchup.

Läs mer: Tjuvarnas knep för att komma åt dina värdesaker.

klar

Artikellänk är kopierad

Sebastian Chaaban
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro