ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu växer det i Malmö

metro · 22 Aug 2011
Uppdaterad 22 Aug 2011
– Jag har egen odling både på balkongen och fönsterblecken, säger Sophia Bengtsson, 18, och trädgårdsdesignstudent. Hon och klasskamraten Louise Hagelid, 17, tror att de redan odlar ekologiskt.

– Jag har egen odling både på balkongen och fönsterblecken, säger Sophia Bengtsson, 18, och trädgårdsdesignstudent. Hon och klasskamraten Louise Hagelid, 17, tror att de redan odlar ekologiskt. Foto: Stig-Åke Jönsson, Malmöbild


Att odla egna grönsaker fast man bor i stan kan verka omöjligt. På festivalen kan du lära dig hur.

klar

Artikellänk är kopierad

Det börjar växa mer och mer mat inne i Malmö. Några av dem som ligger bakom de många ekologiska urbanlanden håller till på Gustav Adolfs torg under Malmöfestivalen. I dag kan du göra eget örtsalt tillsammans med dem. Dessutom lär de varje dag under festivalen ut hur man odlar egna örter och andra växter, exotiska ”asiatiska blad” exempelvis. – Växter gör människor gladare och det går bra för våra odlingar på Seved. Nu håller vi på att sprida konceptet på Rosengård också, säger Göran Larsson, en av initiativtagarna. En av besökarna är pensionerad läkarsekreterare. Hon har själv en koloni på Mossängen, med helt ekologisk odling. – Det är viktigt med maten, att den är bra. Alla grannar på koloniområdet odlar helt ekologiskt redan. Flera försörjer sig själv från sina lotter faktiskt, säger Marianne Nilsson.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro