ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu vet polisen hur Carolin dog

TT · 3 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Obduktionen av Carolin Stenvalls kropp är klar. I dag ska 50-åringen konfronteras med resultatet. På eftermiddagen förhörs den 50-årige Gällivarebo som erkänt att han dödat Carolin Stenvall. Han kommer då att konfronteras med uppgifter som framkommit under obduktionen av kvinnans kropp.

Det har också framkommit andra nya uppgifter sedan de senaste förhören. Åklagare Ulrika Schönbeck har tidigare berättat att man hittat DNA från en tredje person i förundersökningen som man inte har kunnat förklara och innan helgen topsades hela jaktlaget. – Det är för att vi vill få svar på en särskild frågeställning som vi har och det är för att proven ska matchas mot ett visst material. Men jag vill betona att jaktkamraterna inte på något sätt är misstänkta för brott, säger Ulrika Schönbeck till NSD.

Enligt NSD har polisen nu vänt sina misstankar mot en man som bor i en by sydost om Gällivare. Det vill de dock inte kommentera. Polisen har dessutom spärrat av och undersökt en majbrasa i Mäntyvaara noggrant under helgen. Vad de sökt efter vill de inte berätta.

50-åringen ska konfronteras med resultatet av obduktionen och de nya hemliga bevisen under tisdagen. Enligt 50-åringens advokat Leif Gustavsson kommer det att bli tuffa förhör.

Mannen har själv hävdat att han inte avsiktligt dödat kvinnan, men att han puttade henne och hon föll och slog huvudet och dog. Åklagarna tror att han dödade henne avsiktligt.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro