ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu vill alla "roasta"

Louise Jacobson · 2 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Thomas Järvheden leder "Grillad".

Thomas Järvheden leder "Grillad".


klar

Artikellänk är kopierad

”Roast”, fenomenet med komiker som sågar sina kollegor, har kommit till Sverige. Henrik Schyffert och Thomas Järvheten är aktuella med varsin show.   På tisdag är det premiär för showen ”Roast” på Berns. Enligt initiativtagaren och producenten Henrik Schyffert var det han som introducerade den amerikanska traditionen i Sverige på sin 40-års fest på Intiman i fjol. Han utmanade i princip hela den svenska komikereliten att göra narr av honom. Ryktet om kvällen lever än.– Jag blev helt chockad att små försiktiga människor som Johan Glans och David Batra hade tillgång till sådan avgrundsdjup svärta. Det är som om de suttit inlåsta i caféprogram, säger Henrik Schyffert.

Till den publika showen på Berns har han värvat ovannämnda liksom Magnus Betnér, Petra Mede, Sissela Kyle, Özz Nûjen och många fler.

Klara för grillning är bland andra Björn Gustafsson, Per Morberg, Pernilla Wahlgren, och Bert Karlsson. – Man måste gilla dem man roastar.  Det går inte att ta dit ledaren för Sverige Demokraterna för då blir det bara hat. Man måste vara rolig och då krävs det att man gör det med kärlek, säger Henrik Schyffert.

”Roast” kommer sänds i Kanal 5 senare i år.Men redan den 13 mars får tv-publiken bekanta sig med roast i SVT:s nya fredagsunderhållning ”Grillad” som spelas in på Skånes dansteater/Båghallarna i Malmö.

Showen leds av Thomas Järvheden och i panelen sitter bland annat Alex Schulman, Claes Malmberg och Claudia Galli. Deras offer blir bland annat E-type, Sanna Bråding och Gudrun Schyman.

klar

Artikellänk är kopierad

Louise Jacobson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro