ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu vill dubbelt så många binda lånen

Karolina Skoglund · 11 Aug 2014
Uppdaterad 11 Aug 2014

Trots att riksbanken valde att sänka reporäntan i början på juli är andelen hushåll som tror på fortsatt prisuppgång fortfarande stor, visar Demoskops och SEB:s månatliga boprisindikator. 

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Hasse Holmberg/TT

Av de tillfrågade hushållen svarade 70 procent att de tror på stigande bostadspriser under det kommande året mot förra månadens 71. Fyra procent som har helt eller delvis rörlig ränta på sina lån svarade i samma undersökning att de har för avsikt att binda den inom kommande tremånadersperiod, vilket är en fördubbling i jämförelse med juli.  

SEB:s privat- och välfärdsekonom Jens Magnusson menar att en tänkbar förklaring kan vara att räntorna redan är så låga. Därmed tror hushållen inte att flera sänkningar kommer göra någon betydelse. 

– Det kan också vara så att de förväntar sig att de sänkta räntorna kommer att vägas upp av åtgärder som är inriktade på att minska hushållens skuldsättning, säger han i ett pressmeddelande.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro