ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu vill Fritzl hyra ut skräckhuset

Mikael Hellmyrs · 15 Feb 2011
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: All Over Press / Montage


klar

Artikellänk är kopierad

Det har kallats Skräckens hus. Nu vill incestanklagade Josef Fritzl hyra ut lägenheter i sitt ökända hus i Amstetten.

Josef Fritzl, 73, har anlitat den framstående Wien-advokaten Dr Karl Bernhauser för att undersöka möjligheterna att hyra ut lägenheter i sitt trevåningshus i Amstetten, skriver brittiska Telegraph.

Det verkar inte finnas några juridiska problem att hyra ut lägenheter på de övre planen. Källaren är dock fortfarande avspärrad av polisen och betraktas som brottsplats till det att rättegången mot Josef Fritzl är avklarad.

Fram till att Fritzl arresterades hyrde flera personer lägenheter i huset. De flydde dock hals över huvud när historien rullades upp. – Vi stod inte ut med att bo så nära tortyrkällaren och påminnas om det varje dag. Vi ville inget annat än att komma därifrån och starta nya liv med våra barn någon annanstans, har en hyresgäst sagt. 

Josef Fritzl bodde på övre våningen med frun Rosemarie, 69, och tre av barnen som han fick tillsammans med sin dotter Elisabeth, 42, under 24 års tid.

De övriga tre barnen levde helt avskärmade från omvärlden i betongkällaren tillsammans med sin mamma. Första gången de upplevde dagsljus var när historien uppdagades i april. Då framkom även att Josef Fritzl eldat upp ett barn som dött strax efter födseln.

Josef Fritzl sitter för närvarande på St Poelten-fängelset där han förbereder sig för rättegången som inledds runt årsskiftet. Han misstänks bland annat för våldtäkt, olaga frihetsberövande och dråp.

klar

Artikellänk är kopierad

Mikael Hellmyrs
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro