ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu vill vi sätta vår egen prägel på prylarna

Caroline Wetterborg · 18 Jun 2012
Uppdaterad 18 Jun 2012
Nu vill vi sätta vår egen prägel på prylarna Anders Dahlberg, en av ägarna till företaget BIKEID. Där får kunden utforma sin egen cykel med alltifrån en ärtgrön cykelram till rosa däck.

Nu vill vi sätta vår egen prägel på prylarna Anders Dahlberg, en av ägarna till företaget BIKEID. Där får kunden utforma sin egen cykel med alltifrån en ärtgrön cykelram till rosa däck. Foto: Gustav Gräll


Personligt. Att själv designa sina saker har blivit allt vanligare – och ett sätt att sticka ut från mängden.

klar

Artikellänk är kopierad

Möjligheterna till att sätta en egen prägel på sakerna vi köper har blivit allt fler. Det handlar om egendesignade tapeter, sneakers, klockor och mycket mer. Hos företaget Bikeid Stockholm kan man utforma sin egen, personligt stajlade, cykel. Kunderna väljer färg på ram, däck, grepp, sadel och kedja och cykeln monteras ihop. Många väljer en svartvit variant.  – Men du kan göra en tuttifrutticykel om du vill, säger Anders Dahlberg, en av ägarna. 

Den egendesignade prylen blir ett sätt att uttrycka sin personlighet, tror han.  – Även om man har cykeln till och från jobbet så vill man ha en cykel som ser bra ut, likadant som man har en jacka eller en väska som ser bra ut. Man vill kunna bestämma själv, helt enkelt, säger Anders Dahlberg.

Enligt Stefan Nilsson, trendexpert, var personifieringstrenden som störst i slutet av 90-talet. – Det var då mobiltelefonerna från Nokia kom och vi skulle byta skal på allting. Egentligen skulle man kunna tala om det här nu som retrotrend, fast en färsk retrotrend, säger han.   – Det har breddat sig från att vara teknikorienterat, som det var i slutet av 90-talet, till att bli mer lifestyleorienterat. 

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Wetterborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro