ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny 17 maj

Stockholm Johanna Åfreds · 16 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Idag firar norrmännen sin nationaldag med sedvanlig festyra. Men hur ska egentligen svenskarna göra för att få lika bra skjuts i sitt 6 juni-firande? Metro kontaktade några välkända norrmän för att få tips. - Jag har en känsla av att svenskarna tycker att det är lite för nationalistiskt med en nationaldag. Men det behöver inte vara så svårt, det är egentligen bara ut och fira. Ta på nationaldräkt och låt barnen äta så mycket glass de vill, säger Petter Furuseth Olsen, mittfältare i Hammarby.

Petter Furuseth Olsen kommer att fira dagen genom att gå med i det norska flaggtåget som går genom Stockholm till Skansen. Som sällskap i tåget har han bland annat väderpresentatören från TV4, Tone Bekkestad. Hon försökte fira den svenska nationaldagen när den blev helgdag förra året, men blev besviken. - Jag var verkligen laddad förra året men tyckte inte att det var så mycket program.

Hur ska svenskarna göra för att få igång firandet? - Eftersom det inte finns några traditioner för nationaldagen kommer det nog att ta ett tag innan det växer fram. Men hoppas att det inte bara blir en röd dag då folk åker till landet, säger hon.

Carina Dahl, känd från Big Brother, firar årets 17 maj med att äta middag hemma hos bestemor i Trondheim. Hon har ett konkret råd till svenskarna. - Titta bara hur vi gör i Norge om ni vill ha ett gott exempel! Ordna parader och ät och drick tillsammans med familjen.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Johanna Åfreds
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro