ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny anmälan hotar jätterättegången

Gustaf Eriksson · 8 Nov 2012
Uppdaterad 8 Nov 2012

Den gigantiska och superdyra Södertäljemålet har knappt hunnit börja för andra gången innan en ny anmälan hotar att stoppa rättegången igen.

klar

Artikellänk är kopierad

I dag börjar jätterättegången om den grova organiserade brottsligheten i Södertälje i Stockholms tingsrätt – för andra gången. Rättsprocessen, som i augusti slutade med att 18 män dömdes för en mängd brott, fick tas om eftersom en nämndeman misstänks ha varit jävig. 

Nu kan historien vara på väg att upprepas. Rättegången i Stockholms tingsrätt hann inte ens börja innan en av de åtalades advokater lämnade in en ny anmälan om jäv. Enligt Sveriges radios utsände, som rapporterar direkt inifrån tingsrätten, är anmälan riktad mot två nämndemän. 

Nämndemans-duon var med på ett möte på nämndemannaföreningen i Södertälje under våren 2011, där en polis från Länskriminalen också deltog. Advokaten anser att den information som nämndemännen då fick gör att de är jäviga. 

I rättssalen har de utpekade försvarat sig och hävdat att de inte är jäviga, rapporterar SR:s reporter. Rättegången har nu tagit paus i väntan på beslut.

De 18  män som står åtalade i målet misstänks bland annat för tre mord och flera fall av människorov och utpressning. Förra rättsprocessen uppges ha kostat 200 miljoner kronor. Det finns hotbilder mot flera av de åtalade, och notan saltades av det stora säkerhetspådraget.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro