ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny app rankar vänner efter smittorisk

Jenny Sköld · 23 Jan 2013
Uppdaterad 24 Jan 2013

En ny Facebook-app pekar ut var i bekantskapskretsen de största smittoriskerna finns – och vilka du bör sätta i karantän.

klar

Artikellänk är kopierad

Vaccination och handtvätt är en bra grund. Men nu finns ytterligare ett sätt att hålla elaka baciller på avstånd – med Facebook-appen "Hjälp jag har influensa".  Appen scannar av vilka i bekantskapskretsen som riskerar att smitta sin omgivning med influensa. De som använder signalord som "hosta" och "snuva" fastnar direkt, men även de som befinner sig i närheten av någon som använder dessa uttryck i sina statusuppdateringar. 

Appen rangordnar sedan vännerna efter smittorisk. Någon har kanske ett högt antal "misstänkta incheckningar" – som skett samtidigt som personer med hög smittorisk. Andra kanske har ett stort antal nattliga statusuppdateringar – som tyder på en dygnsrytm som ökar mottagligheten för smitta. 

Appen erbjuder också möjligheten att skicka ett mer eller mindre finkänsligt meddelande om att du planerar att hålla dem på avstånd för tillfället. "Hej! Ta det inte personligt (eller gör det förresten) men jag placerar dig i karantän... Så om jag inte svarar på dina meddelanden eller dyker upp till dina events så är detta förklaringen. Ledsen, men vad kan jag säga? Vi ses snart. Bara inte så snart."

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro