ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny bajsattack mot gaystudenter

Mikael Hellmyrs · 2 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Sveriges förenade gaystudenter har återigen utsatts för en bajsattack. Nu väcks rädslan för grövre attentat.– Hatet är så nära oss hela tiden, det är olustigt, säger Linda Elstad, förbundsordförande på Sveriges Förenade Gaystudenter (SFG).

När personalen i går morse anlände till lokalerna efter jul- och nyårsledighet mötes de av en förskräcklig syn – någon hade smetat in dörr och porttelefon med bajs. Detta var tredje gången på mindre än sex månader som SFG:s lokaler i Stockholm utsätts för en avföringsattack. Under Pridefestivalen skedde ett liknade bajsangrepp, liksom i oktober. – Det har hänt så många gånger nu att det inte längre går att bortförklara, säger Linda Elstad.

Attacken är polisanmäld. Föreningsmedlemmarna är skakade och har ingen aning om vem eller vilka som är skyldiga. Man fruktar att hatet ska stegras och leda till något ännu värre. Tidigare dömdes en person efter att ha hotat folk med en yxa inne på RFSL. – Det finns en klar och nära hotbild mot HBT-personer. Det går inte att utesluta att det här blir ännu värre. Gränsen mellan att komma in med en yxa eller smeta avföring är tunn, säger Linda Elfstad.

klar

Artikellänk är kopierad

Mikael Hellmyrs
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro