ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny bilbarnstol ska påminna föräldrar om barn i bilen

Hugo Ewald · 25 Jul 2015
Uppdaterad 25 Jul 2015

Foto: Alamy


En ny bilbarnstol ska förhindra barn från att skadas i varma bilar. Tanken är att ett ljud ska avlösas om barnet fortfarande är fastspänt när motorn slås av.

klar

Artikellänk är kopierad

I USA dör varje år 30-50 barn för att de glömts kvar i varma bilar. Nu ska en ny bilbarnstol som lanserades under fredagen se till att det aldrig händer igen.► LÄS MER: Polisen varnar: Lämna inte barn eller djur i bilen

Tanken bakom bilstolen, som utvecklats av företaget Evenflooch hittills bara finns att tillgå på den amerikanska varuhuskedjan Walmart, är att spela ett ljud om barnet fortfarande är fastspänt när motorn slås av. Systemet påminner alltså om det som finns tillgängligt i många nya bilar där ett alarm ljuder om du inte satt på dig säkerhetsbältet.

Ljudet från bilbarnstolen ska skilja sig starkt från populära telefonsignaler och andra biljud för att föräldrarna inte ska kunna blanda ihop ljudet från stolen med sådana ljud.► LÄS MER: Flera barn fick räddas ur varma bilar i solen – nu varnar polisen

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro