ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny bitch utmanar hemmafruarna

Amber Ray, Metro New York · 27 Mar 2012
Uppdaterad 27 Mar 2012
Leslie Bibb spelar Amanda Vaughn och Jennifer Aspen gör rollen som Sharon Peacham. ”’GCB’ är något den här typen  av kvinnor i Texas kallar sig själva, det är deras egen fras”, säger seriens skapare Robert Harling. 

Leslie Bibb spelar Amanda Vaughn och Jennifer Aspen gör rollen som Sharon Peacham. ”’GCB’ är något den här typen  av kvinnor i Texas kallar sig själva, det är deras egen fras”, säger seriens skapare Robert Harling.  Foto: Disney


I serien GCB” återvänder Leslie Bibbs rollfigur till sin hemstad i Texas. Förr var hon den elaka, populära tjejen – nu försöker hon övertyga sina gamla fiender om att hon förändrats. Det går sådär.

klar

Artikellänk är kopierad

I kväll har ”GCB” premiär. Tv-serien bygger på Kim Gatlins bok ”Good Christian bitches”.

Handlingen följer Amanda Vaughn (Leslie Bibb) vars make omkommit i en bil­olycka. Till följd av det flyttar hon hem till sin mamma, ett förmöget societetslejon i Dallas, Texas. 

Amanda upptäcker att hennes ställning som den mest populära tjejen har tagits över av hennes forna rival (Kristin Chenoweth) som dessutom ser sin chans att utkräva hämnd för forna oförrätter.

– Hon var ganska hemsk, säger Leslie Bibb, 37, om sin rollfigurs förflutna och fortsätter:

– High school är som att simma bland hajar i ett trångt utrymme. Nu får Amanda tillbaka allt som ett slag i ansiktet. Hon får höra: ”Du var fruktansvärd. Du gjorde det här och det här”. Hon blir ständigt påmind om hur hon en gång var. 

Dramat – och hjärtat – i serien ligger i om Amanda kommer att kunna övertyga sina gamla klasskamrater om att hon faktiskt har förändrats under de senaste 20 åren.

– Det som händer i serien är att vi alla testar varandra. Alla retar sig på varandra så alla rollfigurer får tillfällen att vara riktigt taskiga. Sedan får de vackra och underbara tillfällen när de ber om ursäkt, säger Leslie Bibb.

Serien jämförs redan med ”Desperate housewives” på grund av sina överdrivna kvinnliga rollfigurer och såpiga historier. Men skaparen Robert Harling håller inte med:

– Det fantastiska med ”Desperate housewives” är att den är så universell. Den skulle kunna utspela sig var som helst. Vår värld där­emot kan bara finnas i Texas och bara i Dallas och bara i en viss del av Dallas, säger han. 

klar

Artikellänk är kopierad

Amber Ray, Metro New York
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro