ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny bok motsäger uppgifter om bin Ladens död

Stefan Wikström · 29 Aug 2012
Uppdaterad 29 Aug 2012
En ny bok hävdar att flera av uppgifterna kring Usama bin Ladens död är osanna.

En ny bok hävdar att flera av uppgifterna kring Usama bin Ladens död är osanna. Foto: Mazhar Ali Khan/AP


Stämmer den officiella versionen av händelserna kring Usama bin Ladens död? I en ny bok avslöjar en av soldaterna som var med i räden att flera av uppgifterna är osanna, skriver Huffington Post.

klar

Artikellänk är kopierad

I boken "No Easy Day" skriver den 36-åriga Navy seal-soldaten, som använder psedonymet Mark Owen, att "Räden beskrevs som en dålig actionfilm. I början var det nästan roligt för det var så fel".

I motsats till tidigare uppgifter säger Owen att en eldstrid mellan hans grupp och bin Ladens män, som skulle ha pågått i 40 minuter, aldrig ägde rum.

Rapporterna om att bin Laden gjorde motstånd ska också vara felaktiga. Han ska ha skjutits i huvudet i ett tidigt skede och var redan svårt skadad när de stormade in i hans rum. Efter en grundlig genomsökning av rummet hittades en AK 47:a och en pistol. Men inget vapen var laddat. 

"Han hade inte ens förberett ett försvar. Han hade ingen avsikt att slåss", skriver Owen.

Enligt Obamaregeringen ska bin Ladens kropp ha behandlats med värdighet innan begravningen ute till havs. Så var dock inte fallet, hävdar Owen. En av soldaterna ska ha suttit på bin Ladens bröst, vars kropp låg på helikoptergolvet, under hela resan.

klar

Artikellänk är kopierad

Stefan Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro