ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny brygga i Gåshaga: Restaurangbryggan

Jan Sjöberg · 20 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Jan Sjöberg


klar

Artikellänk är kopierad

Den startade i lite mindre skala förra sommaren, med segelduk över några bord ute vid Gåshaga Marina på södra Lidingö. De flesta borden stod då under bar himmel på sommarrestaurangen "Bryggan".  I år är ett permanent tak byggt för att skydda mot både sol och regn, för nu har det hela blivit en året-runt-öppen restaurang med det nya namnet "Restaurangbryggan".BLAND SEGELBÅTAR OCH BRYGGORRestaurangen är placerad precis där man tycker att den ska ligga, bland segelbåtar och bryggor i Kyrkvikens mynning vid Gåshaga och mitt bland alltfler färdigbyggda hus i området. Mer marin placering än så kan man inte hitta. Två meter från fönstret är det riktigt vått.  Restaurangbryggan är en av de nya restauranger som många på ön frågat efter i flera år.Sedan en vecka tillbaka håller man öppet varje dag från klockan 12.00. På helger ända till 24.00. Fast under under den stundande midsommarhelgen är det stängt.

EN KAFFE ELLER GLASSSomrig mat med inspiration från hela världen står på menyn. På denna kombination av skärgårds-, sommar- och kvarterkrog kan du även enkelt ta en kaffe eller glass eller öl om strupen dammat igen. På söndagar serveras sommarbrunch mellan 12 och 15.30.– Det finns plats för både små och stora sällskap på den drygt 100 kvadratmeter stora  serveringsytan, säger Mats Jacobzon, en av delägarna. Det här är en fantastisk plats att ha en krog på och vi arbetar med olika idéer för att göra restaurangen ännu bättre. Men redan nu är gensvaret mycket positivt. Det här känns helt rätt.

klar

Artikellänk är kopierad

Jan Sjöberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro