ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Ny dödsskjutning i Malmö – flera gripna

Annica Ögren · 22 Jun 2018
Uppdaterad 22 Jun 2018
En 24-åring har blivit ihjälskjuten i Malmö, tre dagar efter trippelmordet i staden.

En 24-åring har blivit ihjälskjuten i Malmö, tre dagar efter trippelmordet i staden. Foto: Johan Nilsson/TT


En 24-årig man har skjutits ihjäl i Malmö under torsdagskvällen. Skjutningen inträffade tre dagar efter det så kallade trippelmordet i staden. Polisen har nu gripit flera personer misstänka för mord, enligt Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var klockan 22.10 som polisen fick in larm från flera personer att skottlossning inträffat på Lindängsplan i Malmö. Polis och ambulans larmades till platsen.

En person, som av polisen beskrivs som en 24-årig man, blev svårt skadad och körd till sjukhus av en privatbil. Vid klockan 00.50 under natten till midsommarafton bekräftade polisen att mannen avlidit av sina skador.

Polisen misstänkte redan under natten att det rörde sig om flera gärningspersoner och på fredagsmorgonen uppger Aftonbladet att polisen gripit ett okänt antal personer misstänkta för mord. Enligt tidningen har händelsen tydliga kopplingar till måndagens skjutning i Malmö.

– Det finns frihetsberövade i ärendet, säger Anna Göransson vid polisen till tidningen.

Kopplingar till trippelmordet

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska en av de personer som nu gripits vara en av de som blev lindrigt skadade i måndagens skjutning vid internetkafét i centrala Malmö. Tre personer sköts ihjäl i händelsen, och ytterligare tre skadades. Men polisen har inte bekräftat tidningens uppgifter.

– Det är ett intensivt utredningsarbete som pågår just nu och självklart utreder vi även om det kan finnas kopplingar, men huruvida det stämmer kan jag inte kommentera just nu, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral, till tidningen.

Händelsen utreds som en så kallad särskild händelse.

Grova brott kallas in

Polisen har skrivit på sin hemsida att utredningspersonal från Malmös grova brott-avdelning är inkallade i ärendet. De söker fortfarande efter vittnen och kommer under fredagen fortsätta med dörrknackning i området.

Händelseförloppet är ännu inte fastställt men enligt uppgifter till Aftonbladet ska det röra sig om flera skott som ska ha avlossats mot en bil.

Efter skjutningen på torsdagskvällen spärrade polisen av den misstänkta brottsplatsen och under natten utfördes bland annat en teknisk utredning där man sökte med hund i området efter spår av skjutvapen.

Man skickade även bevakning till sjukhuset inledningsvis, för att säkra att sjukvårdspersonalen skulle kunna utföra sitt arbete utan störningar. Expressen skriver att polisen utanför akutmottagningen var beväpnade med automatvapen.

En omkullvält motorcykel har även setts innanför polisens avspärrningar under natten.

Tidningen skriver att de fått uppgifter om att två gärningsmän i mörka kläder lämnade brottsplatsen på moped i samband med skottlossningen. Det är oklart om de två personerna finns med bland som gripits under fredagsmorgonen.

klar

Artikellänk är kopierad

Annica Ögren
Annica Ögren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro