ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny dom mot familj som höll sexslav

Fredrik Beckman · 14 Sep 2012
Uppdaterad 14 Sep 2012

klar

Artikellänk är kopierad

Här, i en lägenhet i Gårdsten, hölls flickan fången.
Här, i en lägenhet i Gårdsten, hölls flickan fången.

I tingsrätten tog flickan tillbaka de berättelser hon lämnat efter att polisen slog till mot lägenheten där hon ska ha befunnit sig i en familjs våld. Hon ska ha köpts från sin pappa i Serbien till fru åt en förståndshandikappad son i en Göteborgsfamilj.

Familjemedlemmarna friades i tingsrätten eftersom flickan inte kunde anses trovärdig i rättssalen. Trots att åklagare Thomas Ahlstrand åberopade de inledande polisförhören som bevis.

Det fick Ahlstrand att i Metro prata om ”systemfel i svensk rättsordning”. Han menade att det var uppenbart att flickan var satt under press.

Nu är det hovrätten som ska ta ställning till de knapphändiga berättelserna som flickan gav i tingsrätten. 

Thomas Ahlstrand är förhoppningsfull. Han valde att endast överklaga de friande domarna som rör människohandel, inte de sexbrott som mamman och sonen friades från.

– Min uppfattning är att det som kom fram var alldeles tydligt ett brott och det var fel att det inte blev en fällande dom i tingsrätten.

Om hovrätten friar eller fäller familjen visar sig klockan 11 i dag.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro