ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny färgtyp skvätter tillbaka på utomhuskissare

Hugo Ewald · 25 Jul 2015
Uppdaterad 25 Jul 2015

Foto: Maja Suslin/TT


San Fransisco har fått nog av människor som kissar offentligt. Lösningen är en beläggning som gör att stadens väggar skvätter tillbaka urinet på den som kissat.

klar

Artikellänk är kopierad

Det går att säga att San Fransiscos väggar är redo att slåss tillbaka – mot alla som urinerar utomhus i staden. Offentlig urinering har länge varit ett problem i staden, trots att det numera är olagligt och kan innebära böter på upp mot 2 000 svenska kronor.► LÄS MER: Ny forskning: Livsfarligt att kissa i poolen

Nu testar San Fransisco färg som innehåller en slags beläggning med namnet Ultra-Ever Dry, som gör väggar och till och med papper avstötande så att vattnet studsar av det.

– Vi läste om det på nätet och tyckte det verkade vara intressant. Det kostar oss en massa att skicka ut folk som kan göra rent, sa Mohammed Nuru, chef för San Fransiscos stadsbyggnadskontor till Sfgate.

Beläggningen har tidigare använts i Hamburgs Red light disctrict och finns nu få sju väggar i staden. Och enligt Mohammed Nuru har initiativet varit populärt, så fler antikiss-väggar lär det bli.► LÄS MER: Det här är egentligen varför du får röda ögon när du badar i klor

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro