ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny fildelningslag allra tidigast 2009

Ola Jacobsen · 30 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Svenska politiker måste själv bestämma om internetoperatörer ska tvingas lämna ut uppgifter om misstänkta fildelare. Men lagen kan träda i kraft tidigast 2009, kan Metro Teknik avslöja i dag.Efter en EU-dom i går är det upp till varje land att bestämma om internetoperatörer ska tvingas lämna ut uppgifter om misstänkta fildelare till andra än polis och åklagare. Men även om både förespråkare och motståndare jublar över domen kommer det alltså att dröja minst ett år innan Sverige har fått någon ny lag.– Nu kommer vi att gå vidare med lagstiftningsåtgärder, det absolut snabbaste som vi kan ha en ny lag i kraft är 1 januari 2009, säger Alexander Ramsay, rättssakkunnig på justitiedepartementet.

Den tidskalkylen bygger på att politikerna kommer överens i morgon. Om den politiska processen drar ut på tiden kan det dröja ännu längre. – Regeringen har avvaktat den här domen för att kunna gå vidare med att implementera EU:s civilrättsliga sanktionsdirektiv från 2004. Processen måste ha sin gång, men vi är redan sena med det här direktivet, säger Alexander Ramsay.

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Jacobsen
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro