ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny forskning: Män tänker på sex 19 gånger om dagen

Victoria Gillberg · 30 Nov 2011
Uppdaterad 30 Nov 2011
Tror du att män tänker på sex hela tiden? Fel!

Tror du att män tänker på sex hela tiden? Fel! Foto: Sandra Qvist/Scanpix


Ny forskning omkullkastar stereotyper. Men män tänker på sex nästan dubbelt så mycket som kvinnor.

klar

Artikellänk är kopierad

Medelmannen tänker på sex 20 gånger om dagen eller mindre säger forskare från Ohio State University. Medelkvinnan tänker dock bara på sex ungefär tio gånger om dagen. Män tänker också på att sova och äta mer än kvinnor. Men forskningen visar att myten om mannen som konstant tänker på sex är felaktig. 

Forskarna säger också att skillnaden mellan män och kvinnor inte var så stor som man kunnat tro. Tidigare har stereotypen sagt att män tänker på sex upp till en gång var sjunde sekund. Det skulle bli 8000 gånger under 16 timmars vaken tid.

Men undersökningen visar att männen tänkte på sex mellan en till 388 gånger per dag och kvinnor varierade mellan en och 140 gånger om dagen.

Studien visar att män tänker på fysiska behov mer än kvinnor. Behoven är ofta väldigt vardagliga som att vara sugen på en macka eller vilja vila lite. Män tänkte på att äta i snitt 18 gånger om dagen och att sova 11 gånger medan kvinnor tänkte på mat 15 gånger och sömn 8,5. 

Forskarna studerade deltagarnas tankar. Innan studien hade deltagarna fått fylla i formulär om sov-, mat- och sexvanor. De ombads också att estimera hur många gånger de tänkte på sömn, mat och sex. 160 kvinnor och 120 män i åldrarna 18 till 25 deltog i forskningen. 

Slutresultaten visade att de flesta trodde att de tänkte på mat, sex och sömn i mycket större utsträckning än vad de verkliga siffrorna visade. Det visade också att de som var bekväma med sin sexualitet tänkte på sex oftare.

– Om man ska försöka gissa hur ofta någon tänker på sex är det bättre att titta på deras inställning till sex än deras kön, säger  Professorn Terri Fischer till DailyMail.

– Hur ofta man tänker på sex är beroende många fler variabler än kön.

klar

Artikellänk är kopierad

Victoria Gillberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro