ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny hivman gripen i Solna

Petter Sundsten · 6 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En ny hivman sitter häktad i Solna.– Han misstänks för våldtäkt, försök till grov misshandel och grov kvinnofridskränkning, säger kammaråklagare Henrik Olander.

Mannen är 31 år, bor i västra Stockholm och har varit smittad med hiv sedan minst ett år tillbaka. Han greps den 16 oktober efter att hans före detta flickvän polisanmält honom. Både polis och åklagare är mycket förtegna om mannen som misstänks för att ha haft oskyddat samlag med flera kvinnor.– Han är häktad för försök till grov misshandel avseende en person, mer kan jag inte säga eftersom det råder förundersökningssekretss, säger Henrik Olander.

Kvinnan är 23 år och har hittills inte testats hivpositiv, men det kan ta upp till tolv veckor från smittotillfället innan man kan se om en person är hivsmittad. Kvinnan, som har ett gemensamt barn med mannen, säger själv i förhör att hon har blivit våldtagen ett 40-tal gånger av 31-åringen under det senaste halvåret.

Hon har sedan tidigare varit i kontakt med vårdcentral i samband med att mannen ska ha misshandlat henne, men polisanmälde honom inte förrän i mitten av oktober i år.  Den 31-årige mannen nekar till samtliga anklagelser.– Han påstår att anklagelserna är felaktiga på grund av svartsjuka efter att han träffat en ny kvinna, säger mannens advokat Peter Skeppstedt.

31-åringen är sedan tidigare dömd för misshandel, våldsamt motstånd och för att olagligen haft kniv på allmän plats.– Jag räknar med att väcka åtal den 16 november.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro