ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny Iphone snart här – då anmäls de gamla stulna

Kristoffer Rengfors · 17 Okt 2011
Uppdaterad 17 Okt 2011
Fler Iphone 4 anmäls försvunna inför lanseringen av Iphone 4S i nästa vecka.

Fler Iphone 4 anmäls försvunna inför lanseringen av Iphone 4S i nästa vecka.


Iphone 4S lanseras nästa vecka. Försäkringsbolag misstänker att folk försöker lura till sig den nya modellen genom bedrägeri.

klar

Artikellänk är kopierad

En vecka kvar till lanseringen av nya Iphone 4S – då polisanmäls fler stulna och försvunna mobiler. Nu misstänker försäkringsbolaget If att allt fler försöker lura till sig en nyare modell via försäkringen. – Vi gjorde en seriös studie på det här i samband med lanseringen av Iphone 4 och upptäckte då att antalet stulna och försvunna ökade väldigt kraftigt till nästan dubbelt så många som vanligtvis, säger Daniel Claesson, pressansvarig på If. Östermalmspolisen i Stockholm har redan märkt av fenomenet inför årets lansering, skriver Östermalmsnytt. Enligt tidningen anmäldes 97 stulna I-phones förra veckan, mot 36 samma period förra månaden. If kommer nu att göra en noggrann mätning för att se om trenden kan observeras även i år. – Förra året hängde det samman med hajpen som blir när de (Apple) lanserar en ny modell. Nu vill vi se om det är samma mönster igen och gå vidare med de fall vi tycker verkar misstänksamma, säger Daniel Claesson.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro