ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny katt hittad halshuggen – utan tassar

Tobias Andersson Åkerblom · 26 Okt 2014
Uppdaterad 26 Okt 2014

Det rådde lynchmobb-stämning på nätet efter att det blev känt att två halshuggna katter hittats i Göteborg. Nu har ytterligare en halshuggen katt hittats – den här gången i Tyresö utanför Stockholm, enligt polisanmälan. Men utredningen lades ned samma dag som anmälan kom in.

klar

Artikellänk är kopierad

Katten på bilden har ingenting med texten att göra.
Katten på bilden har ingenting med texten att göra.Foto: Google Maps/All Over Press

Metro rapporterade i veckan om att två katter har hittats i Göteborg med avskuret huvud. Resterna av en katt finns nu nedfrusna hos polisen i väntan på att skickas till Statens veterinärmedicinska anstalt.

Redan innan artikeln uppmanades kattägare i sociala medier att hålla sina djur inne – och efteråt fortsatta de upprörda reaktionerna – i vissa fall med dödshot.

”Hoppas förövaren plockas in snarast, innan denne våldtar/mördar människor”, kommenterade en person Metros artikel.

LÄS MER
Karls katt dödades av kattmördaren: "Bara sorg"

Nu kan Metro berätta att en snarlikt lemlästad katt ska ha hittats i Tyresö utanför Stockholm, den 14 oktober. En svart katt ska ha dykt upp utanför ett bostadshus - utan huvud och framtassar. En boende i området valde att kontakta Metro efter att hon hörde om händelserna i Göteborg.

– Det är så obehagligt likt, så då tänkte jag: ”Men Gud, vad är det här?”, säger hon till Metro.

Händelsen polisanmäldes den 15 oktober – men förundersökningen lades ned samma dag, trots att kattens kvarlevor finns begravda hos personen som gjorde anmälan.

– Vad ska man göra, katten saknar halsband, man vet inte vems katten är, säger Bengt Boström, förundersökningsledare på polisen.

LÄS MER
Nätpanik efter halshuggna katter: Håll era djur inne

Han känner inte till några fler fall i Nacka-området. I Göteborg har polisen valt att utreda händelsen vidare, frysa in kroppen och skicka den till Statens veterinärmedicinska anstalt – men det är inte aktuellt att undersöka kroppen närmare i Stockholmsfallet.

– Finns det inga märken eller annat så tillför det inte ärendet någonting, säger Bengt Boström.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson Åkerblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro