ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny kollektion klär cyklande hipsters

Josefin Svenberg · 3 Dec 2012
Uppdaterad 3 Dec 2012

Här är kläderna som du kanske kommer att se på en och annan cyklande Söderhipster nästa år. Med hjälp av hippa Brick Lane Bikes i London har H&M tagit fram en kollektion.

klar

Artikellänk är kopierad

Med inspiration från urban cykelkultur har klädjätten H&M skapat en herrkollektion som ska fungera både med och utan cykel. Kläderna har testats och godkänts av Brick Lane Bikes, som bygger specialdesignade cyklar i Londons hipstermecka.

– Cykling är ett globalt fenomen, med otroligt många män som väljer att cykla både till jobbet och på fritiden. Denna herrkollektion har både nyttan och funktionaliteten som krävs i cykelsadeln, kombinerat med en modern stil, säger Petter Klusell, designer på H&M.

Carlos Saldes, ordförande i Cykelhistoriska Föreningen som värnar om både cykling och stil, och bland annat arrangerar ”Bike in tweed” i Stockholm, tror att kollektionen kan bli en succé.

– Alla som cyklar letar efter kläder som funkar på cykeln och är hållbara. Man vill inte se ut som en cyklist hela tiden heller, utan kläderna ska funka även när man tar cykeln för att träffa kompisar och gå på kafé, säger Carlos Saldes. 

Att ett företag som H&M väljer att göra en kollektion för cyklister visar på det stora intresse som finns för cykelkulturen. H & M:s kollektion lanseras den 7 mars 2013.

Foto: Youtube
klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro