ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny konst flyttar in i Rosengård

Johanna G Jimenez · 25 Maj 2012
Uppdaterad 25 Maj 2012
Ny konst  flyttar in  i Rosengård

Ny konst flyttar in i Rosengård


klar

Artikellänk är kopierad

Åtta nya konstnärliga alster har flyttat in i den offentliga miljön i Rosengård.

Konstelever från Östra Grevies folkhögskola har skapat verk som är tänkta att vara till nytta och tillföra boendemiljön extra dimensioner. 

– Jag ville skapa något som signalerar kärlek och värme. Det behövdes något brett och stort här mellan husen där det tidigare varit tomt och ödsligt, säger Elisabet Fornander som tillsammans med Lotta Holm och många boende skapat konstverket Törnrosens hjärta, en gjuten jättesittplats helt klädd i klinkermosaik.

Hjärtformen är en blinkning till inskriptionen ”Här finns mitt hjärta” vid Zlatan court och neonskriften ”Home is where the heart is” på en av husgavlarna i Törnrosen.

– Nu binder vi samman de konstverk som redan finns här, säger Emma Gunnarsson, projektledare för Sub Rosa 2012.

I årets upplaga av konstprojektet Sub Rosa, som hade urpremiär 2008, samverkar Östra Grevies folkhögskola med MKB för att skapa en offentlig konstoas i Rosengård. Konstverken kommer att vara både permanenta och temporära och vernissagen pågår imorgon och på söndag, mellan 12 och 17.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna G Jimenez
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro