ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny konstgräsplan lyft för fotbollen i Haninge

Peter Cedgren · 12 Sep 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Gunnel Trelje, ordförande Kultur & Fritidsförvaltningen, Pelle Svensson (s), kommunstyrelsens ordförande och Lars Liljegren, chef för Kultur & Fritidsförvaltningen klipper bandet vid invigningen av konstgräsplanen.
Gunnel Trelje, ordförande Kultur & Fritidsförvaltningen, Pelle Svensson (s), kommunstyrelsens ordförande och Lars Liljegren, chef för Kultur & Fritidsförvaltningen klipper bandet vid invigningen av konstgräsplanen.Foto: Peter Cedgren

I veckan var det invigning av Haninges första konstgräsplan. Fotbollsplanen, som är uppvärmd, ligger på Torvalla IP och ger förutsättning till träning utomhus under bra förhållanden sommar som vinter. – Vi räknar med att planen kommer att vara bokad mellan klockan 17 och 22 nästan året om säger Jan Molin, avdelningschef för Idrotts- och friluftsavdelning i Haninge Kommun. Konstgräsplanen är miljövänlig och är av den fjärde generationens konstgräs. Att den är miljövänlig beror på att kommunen satsat på att materialet i fyllningen är ett så kallad EPDM-gummi vilket är ett återvunnet naturgummi som mals ner till ett granulat och läggs ut på konstgräsplanen. – Planen består av 50 mm grässtrån, 30 mm sandkorn och 10 mm miljövänligt granulat. Dessutom har 200 ton sand lagts ut, förklarar Jan Molin när han guidar besökarna på konstgräsplanen vid invigningen. Under fotbollsplanen ligger 4 mil rör för uppvärmningen som har kopplats ihop med ishallsaggregatet, men hur uppvärmningen rent tekniskt ska gå till är ännu inte klart avslöjar Jan Molin. Han menar dock i nästa andetag att man från kommunens sida kommer att lösa frågan under hösten.NÖJD MED SATSNINGEN Pelle Svensson (s), kommunstyrelsens ordförande, är nöjd med kommunens satsning på ungdomarna och avslöjar att ett önskemål om en konstgräsplan funnits ganska länge. Fem miljoner har konstgräsplanen kostat kommunen och Pelle Svensson menar att satsningen inte slutat där för ungdomarna. – Vi hoppas att vi inom de närmaste åren kan få till stånd en till idrottshall i anslutning till sporthallen vid Torvalla IP. Idrottsområdet har en bra kapacitet. Omklädningsrumsfrågan på Torvalla IP har i många år varit en stor fråga att lösa. Ett stort idrottsområde bidrar till många utövare på samma plats och omklädningsrummen har inte alltid räckt till. I och med att konstgräsplanen nu kommit till stånd kommer det bli ännu svårare att lösa denna fråga. Men Gunnel Trelje, ordförande i Kultur & Fritidsnämnden berättar att det till nästa år finns tre miljoner budgeterat för att lösa problemet. Då handlar det om att man ska färdigställa Torvalla Ishall 2 med nya omklädningsrum. När byggstart sker är ännu oklart.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Cedgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro