ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny låt ska förändra synen på sex

Anneli Sandberg · 9 Sep 2013
Uppdaterad 9 Sep 2013

I helgen släpptes låten FATTA”- en låt som ska förändra synen på sex, våldtäkt och dess lagstiftning. 150 berättelser om sexuellt våld ligger till grund för låten. Kampanjen kulminerar med en stor fest på Färgfabriken i Stockholm på fredag.

klar

Artikellänk är kopierad

Initiativtagarna Vanessa Marko – Femtastic, Ida Östensson – Crossing Boarders, Nathalie ”CLEO” Missaoui – artist.
Initiativtagarna Vanessa Marko – Femtastic, Ida Östensson – Crossing Boarders, Nathalie ”CLEO” Missaoui – artist.Foto: Marcus Rönne

Bakom kampanjen står organisationerna Femtastic och Crossing Boarders. De har sedan i maj samlat in 150 berättelser om sexuellt våld och det är dessa som låten ”FATTA” baseras på. Berättelserna har sedan tolkats av Syster Sol, Cleo, Kristin Amparo och Nasteho Osman. Kampanjen innefattar låten, en sajt och en debattartikel och den kulminerar på fredag med en fest på Färgfabriken i Stockholm.

– Kampanjen fokuserar på att kritiskt granska normer kring sex och sexuellt våld samt lagstiftningen. Musiken är ett starkt språk och vi behöver nå ut på olika sätt till människor om vi vill skapa förändring, säger Vanessa Marko, grundare av Femtastic i ett pressmeddelande .

Alla intäkter från festen på fredag kommer att gå till organisationen 1000 Möjligheter som arbetar mot våldtäkt och sexuellt våld.

I pressmeddelandet berättar Ida Östensson, grundare av Crossing Boarders, att målet med kampanjen är att utmana Sveriges politiker att ta ett helhetsgrepp om problemet och att skapa en ny sexualbrottslagstiftning. De vill också att det ska vara en valfråga inför valet 2014.Lyssna på låten här nedan

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro