ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny Macbook Pro med retina-skärm

Aron · 12 Jun 2012
Uppdaterad 12 Jun 2012
Macbook Pro med retinaskärm

Macbook Pro med retinaskärm


klar

Artikellänk är kopierad

Apple presenterade en hel del nyheter på utvecklarkonferensen WWDC i San Francisco. Det var rösttjänsten Siri som stod för inledningsanförandet, en ståupprutin som lockade åskadarna till flera skratt. För den som är intresserad av att se finns hela presentationen här.

Den största produktnyheten var Macbook Pro med retina-skärm, alltså samma högupplösta skärm som finns från och med Iphone 4 och i senaste Ipad. Macbook Pro går fortfarande att köpa utan den nya skärmen, som bara finns som tillval på 15-tummaren. Alla Macbook Pro blev dessutom snabbare, liksom Macbook Air.

Även trådlösa routern Airport Express fick ny design som gör att den liknar en vit Apple TV. Nästa operativsystem till Mac blir Mountain Lion, det finns tillgängligt från juli. Den som köper en Mac i dag kan uppdatera till det nya operativsystemet gratis.

Dessutom släppte Apple nästa mobila operativsystem, IOS 6, till utvecklare. Det kommer till gemene man i höst och bjuder på en hel del nyheter, till exempel en helt ny app för kartor, med 3D-vy.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro