ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny mässa ska samla elektronikbranschen

Metro Teknik · 14 Apr 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Johan Enokssons egenbyggda spindelrobot ska locka besökare till Avnet-Memecs monter på elektronikmässan i Älvsjö.

Johan Enokssons egenbyggda spindelrobot ska locka besökare till Avnet-Memecs monter på elektronikmässan i Älvsjö. Foto: Will Leach


klar

Artikellänk är kopierad

Elektronikbranschen inviger sin viktigaste mässa – Scandinavian Electronics Event – i Älvsjö.

Statssekreterare Jöran Hägglund satte stor tilltro till den svenska elektronikbranschen när han igår invigde Scandinavian Electronics Event i Älvsjö. Regeringens förhoppning är att trenden med utflyttad elektronikproduktion och konstruktion ska vända.– Visst har det funnits ett stort utflöde och folk som flyttat ut för att göra kortsiktiga vinster, säger Jöran Hägglund.

Han tror att lägre skattetryck i Sverige är en viktig del för att få kvalificerade arbeten att stanna. – Men minst lika viktigt är att vi intresserar ungdomar att satsa på en teknikutbilding.

Mässan domineras annars av underleverantörer till svensk industri som tar chansen att visa upp sig. – Mässan består till två femtedelar av komponentföretag, säger Magnus Eriksson som  är projektledare för mässan.

Han tror att mässan fortfarande har en funktion att fylla som mötesplats, trots att mer information finns tillgänglig på andra sätt och att få nyheter presenteras på mässan.– De facto vill folk komma och klämma på saker. Men det kanske inte är lika många på varje företag som behöver gå på en mässa.   metro teknik

Jonas Ryberg, Nyhetschef, Metro Teknik.
Jonas Ryberg, Nyhetschef, Metro Teknik.

Kommentar: "Nervositet i luften"

Det ligger lite nervositet i luften på Stockholmsmässan i Älvsjö när första versionen av SEE drar i gång. Behövs mässor verkligen fortfarande?

Och har någon tid att gå efter branschens besparingar? Första dagen är det långt ifrån trångt på mässgolvet trots att mässan är snygg och tillgänglig för att vara en traditionell branschmässa.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Teknik
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro