ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny mätning: S större än på två år – Moderaterna på bottennivå

Filip Häggberg · 16 Aug 2017
Uppdaterad 16 Aug 2017
Stefan Löfvens Socialdemokraterna går framåt.

Stefan Löfvens Socialdemokraterna går framåt. Foto: Christine Olsson/TT


Socialdemokraterna har tagit sig igenom sommarens regeringskris. Och det verkar som att krisen har stärkt partiet, som har större siffror än på två år i Aftonbladets/Inizios mätning.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Johansson och Anders Ygeman fick lämna sina uppdrag efter den uppmärksammade it-skandalen tidigare i somras. Och försvarsministern Peter Hultqvist riskerar att fällas när riksdagen öppnar igen.

Men partiet går framåt. I Aftonbladets/Inizios senaste mätning får Socialdemokraterna 28,7 procent av väljarstödet – partiets högsta siffra sedan april 2015 i den mätningen.

– Sättet som Löfven hanterade regeringskrisen i somras togs emot väldigt väl av väljarna och det har stärkt honom, säger Karin Nelsson, analyschef på Inizio, till Aftonbladet.

Det ser inte lika ljust ut för Moderaterna, som på ett år förlorat nästan nio procentenheter i opinionen. I den senaste mätningen får partiet 16 procent av väljarstödet – lägsta siffran någonsin i Aftonbladets/Inizios mätningar.

pil
Om undersökningen

Frågan som ställdes var:

”Vilket parti skulle du rösta på om det var riksdagsval i dag?”

V: 6,8

S: 28,7

MP: 2,6

KD: 4,8

C: 12,9

L: 4,1

M: 16

SD: 20,1

Övriga: 3,9

Källa: Källa: Aftonbladet/Inizio

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro