ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny misstänkt i instagramhärvan

Peter Löwendahl · 5 Feb 2013
Uppdaterad 6 Feb 2013
Bilderna som orsakade det så kallade Instagram-upploppet i Göteborg kan ha publicerats av en 16-årig flicka, som nu tagits in till förhör. 

Bilderna som orsakade det så kallade Instagram-upploppet i Göteborg kan ha publicerats av en 16-årig flicka, som nu tagits in till förhör. 


klar

Artikellänk är kopierad

En 16-årig tjej är misstänkt för att ligga bakom Instagramkontot som strax före jul ledde till upplopp utanför Plusgymnasiet. Hon är delgiven misstanke för grovt förtal och ett första förhör har hållits med henne.

– Hon nekar, hon vet inte vad det här handlar om. Polisen försöker utreda om hon har någon koppling till det hela eller inte, säger 16-åringens advokat, Claes Östlund.

Enligt honom finns det ännu inte så mycket i polisens utredning som pekar på 16-åringen, men man har valt att ta in henne för förhör och delge misstanken tidigt i utredningen. Claes Östlund känner inte heller till någon eventuell hotbild mot 16-åringen.

Mats Edsand, inspektör vid Göteborgspolisens ungdomssektion, säger till TV 4 Göteborg att 16-åringens telefon har tagits i beslag för teknisk undersökning. 

Detta har hänt

• Den 15 december skapas en grupp på Instagram där tjejer och killar hängs ut med bilder och kränkande kommentarer som utpekar dem som slampor.

 • En Facebook-grupp uppmanar till ”krig” mot upphovsmännen bakom kontot. En 17-årig tjej från Plusgymnasiet pekas ut som kontoskapare.

• Den 18 december blir det tumult utanför Plusgymnasiet då 100-tals ungdomar har samlats för att protestera. De kastar sten och snöbollar mot polis. 27 ungdomar omhändertas.

• Den 19 december samlas ungdomar vid Långgatorna. 15 personer omhändertas.

• Ett stort antal ungdomar polisanmäler att de blivit kränkta på nätet.

• Den 17-åriga flickan delgivs misstankar om grovt förtal.

• Den 11 januari frias den 17-åriga flickan från misstankarna.

• Den 17 januari tar polisen en ny misstänkt, en 15-årig flicka, till förhör.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro