ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny pendellinje till Arlanda

Tobias Sahlén · 3 Dec 2012
Uppdaterad 4 Dec 2012
Marie Minda åker ofta till och från Arlanda. Hon kan mycket väl kunna tänka  sig åka pendeln och oroas inte över förseningar. – Förseningar kan ju ske även  med buss och andra tåg.

Marie Minda åker ofta till och från Arlanda. Hon kan mycket väl kunna tänka  sig åka pendeln och oroas inte över förseningar. – Förseningar kan ju ske även  med buss och andra tåg. Foto:  LOTTA BERGSETH


När SL börjar köra pendeltåg till Arlanda flygplats kan det innebära slutet för de befintliga express-aktörerna. Men för stockolmaren med SL-kort blir det i stället billigare att ta sig till flygresan – om pendeln går i tid.

klar

Artikellänk är kopierad

Det formella beslutet om att pendeltåget till Upplands Väsby från och med den 9 december kommer att fortsätta hela vägen till Uppsala, via Arlanda, är ännu inte taget. 

– Men vi räknar kallt med att förslaget klubbas igenom på landstingsfullmäktige den 4 december, säger Karin Crawford, pressekreterare på SL.

I sådana fall blir det möjligt att med SL-kort åka till Arlanda flygplats för 75 kronor (en tilläggsavgift) – vilket är billigare än med både Flygbussarna och Arlanda Express. 

Tidsmässigt hamnar pendeln mellan de både befintliga alternativen – utan förseningar, förstås.

–   Den som har en viktig tid att passa får se till att vara ute i god tid. Det gäller ju oavsett vilket trafikslag du väljer, säger Karin Crawford.

Konkurrenterna är nu oroliga över hur SL:s nya pendellinje ska påverka dem.

– Jag tror att vi, och alla andra aktörer, kommer att  tappa resenärer till SL. Men jag välkomnar konkurrensen, säger Per Thorstenson, vd på Arlanda Express.

John Strand, vd på Flygbussarna, är mycket kritisk till SL:s nya linje.

–   De använder skattepengar till att dumpa sina priser. 

Flygbussarna har därför anmält SL till Konkurrensverket.

–   Vi kan inte sänka våra priser om vi ska överleva. Och i värsta fall kan det här leda till att vi inte kan fortsätta med vår verksamhet, säger John Strand.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Sahlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro