ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny person kan gripas för Instagramförtal

Jenny Sköld · 4 Jan 2013
Uppdaterad 7 Jan 2013
Kränkningarna på Instagram orsakade upplopp i Göteborg före jul.

Kränkningarna på Instagram orsakade upplopp i Göteborg före jul.


Polisen vet nu att den 17-åriga tjej som pekats ut som ansvarig för de kränkande bilderna på Instagram är oskyldig. I stället planerar de gripande av en annan person, skriver tidningen Göteborgs-Posten.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var strax före jul som ett antal kränkningar på bilddelningssajten Instagram orsakade flera dagars upplopp i Göteborg, då flera av de utpekade och deras vänner uppsökte skolan där den då misstänkta flickan går.

Att det fortfarande finns en formell misstanke mot den 17-åriga flickan beror enligt polisen på att hennes beslagtagna mobil och dator fortfarande används i utredningen, vilket förutsätter en misstanke om brott. Men alla är medvetna om att hon inte ligger bakom kränkningarna. Så fort materialet är analyserat kommer hon att avskrivas från utredningen,  skriver tidningen. 

I stället riktas nu polisens uppmärksamhet mot en yngre person. Efter flera veckors polisarbete har åtminstone en IP-adress kunnat knytas till kränkningarna och ett gripande är nära förestående, enligt GP.

Kränkningarna bestod i att flera personer hängdes ut på bilddelningssajten Instagram med nedsättande tillmälen. De utpekade och deras vänner reagerade genom att söka upp den skola där den tidigare misstänkta flickan går. 

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro