ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny protest i Dalarna – flyktingar vägrar kliva av bussar i Trängslet

Åsa Larsson · 28 Okt 2015
Uppdaterad 28 Okt 2015

Foto: Google maps


Ytterligare en flyktingprotest har uppstått i Dalarna – två bussar har kommit till Migrationsverkets anläggning i Trängslet och ett 20-tal flyktingar vägrar att kliva av bussarna, rapporterar Dalarnas tidningar.

klar

Artikellänk är kopierad

Sammanlagt var det kring 100 flyktingar på bussarna från Stockholm – nu vägrar ett 20-tal av dessa att kliva av bussen. De är rädda för att lämnas kvar där.

– De tycker att anläggningen är alldeles för långt bort, säger DT:s reporter på plats.

En liknande situation pågår även i Limedsforsen i Dalarna, där ett antal flyktingar har stannat på bussar i stället för att flytta in i stugbyn som drivs som asylboende i privat regi.►LÄS MER: Asylsökande kvar i bussarna i Lima I Trängslet är det Migrationsverket som driver boendet.

– Trängslet är en bra anläggning, men den ligger avsides till. Jag hoppas de som kommer har förståelse för den situation vi jobbar med och att vi gör det bästa för ett bra mottagande, säger Kristina Pamryd Karlsson, tillförordnad biträdande enhetschef på Migrationsverket, till DT.

►LÄS MER: Vägrade kliva av flyktingbussen – nu älskar Mohammed Dalarna

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro