ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny racketsport spelas i mörker

Johan Mårtensson · 31 Jan 2014
Uppdaterad 31 Jan 2014

Som badminton – fast snabbare och i mörker. Metro har testat den nya sporten blackminton.

klar

Artikellänk är kopierad

Med obligatorisk krigsmålning spelar Metros reporter Johan Mårtensson blackminton tillsammans med Emelie Juric´ och Sara Bergman. Sporten har stora likheter med badminton men är snabbare och spelas i mörker.
Med obligatorisk krigsmålning spelar Metros reporter Johan Mårtensson blackminton tillsammans med Emelie Juric´ och Sara Bergman. Sporten har stora likheter med badminton men är snabbare och spelas i mörker.Foto: Kinga Lezanska Sjölin

Efter att de självlysande banden lagts ut på golvet och deltagarna kletat neonfärg i ansiktet skruvas musiken upp. Sedan släcks ljuset. Blackminton spelas helt i mörker. Endast bana, racket, boll och spelarnas ansikten syns.

– Vi har provat olika aktiviteter med neon och hos oss är blackminton väldigt populärt. Vi har kört detta 15-20 gånger nu, säger Ted Åhs, projektansvarig för skolidrottsföreningen vid Klågerupskolan utanför Malmö.

Blackminton är en internationell sport och populär i bland annat Tyskland. Metros reporter är van vid racketsporter, men trots att blackminton har stora likheter med badminton blir smashen oriktad och bollen dunsar in i väggen långt förbi banan. Det gäller att inte ta i så väldigt.

– Bollen är snabbare än en badmintonboll och går mycket längre, säger Ted Åhs.

I Klågerupskolans idrottshall är ett 30-tal krigsmålade barn och ungdomar samlade efter skoltid för att utöva racketsporten.

– Den är svårare än badminton men samtidigt roligare eftersom man målar sig, säger 13-åriga Sara Bergman.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro