ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny radioaktiv läcka vid Fukushima

Sebastian Chaaban · 20 Feb 2014
Uppdaterad 20 Feb 2014
Läckan med radioaktivt vatten är inte den första för det olycksdrabbade kärnkraftverket.

Läckan med radioaktivt vatten är inte den första för det olycksdrabbade kärnkraftverket. Foto: Tepco


En ny läcka har uppstått vid det havererade kärnkraftverket i Fukushima i Japan. Mer än 100 ton radioaktivt vatten har runnit ut. Samtidigt visar det sig att fler människor dött av sjukdomar relaterade till kärnkraftskatastrofen – än av skador efter själva tsunamin.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: AP Photo/Kimimasa Mayama

Läckan upptäcktes i onsdags vid kärnkraftverket Fukushima i Japan, enligt kraftbolaget Tepco.

Vattnet ska ha läckt ut ur en av flera stora cisterner som använts för att förvara radioaktivt vatten sedan katastrofen 2011, uppger CNN. 

Enligt Tepco ska vattnet inte runnit ut i havet. Det är inte första gången som Fukushima haft problem med läckage. Förra sommaren rann mer än 300 ton radioaktivt vatten ut ur en tank.

Samtidigt visar nya uppgifter från de japanska myndigheterna att fler människor i Fukushima-provinsen har dött av sjukdomar relaterade till katastrofen, än som dog av faktiska skador de fick under katastrofen.

Stress och andra sjukdomar som kan relateras till jordbävningen och tsunamin har dödat runt 1 656 personer, jämfört med de 1 607 personer som överlevde själva katastrofen, men senare dog av de skador de fick, skriver Japan times.

klar

Artikellänk är kopierad

Sebastian Chaaban
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro