ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny rapport visar – så mycket växer esporten de kommande åren

Erik Glanell · 29 Jun 2018
Uppdaterad 29 Jun 2018
Esporten väntas växa mycket även de kommande åren. Bilden är från Dreamhack Open 2018.

Esporten väntas växa mycket även de kommande åren. Bilden är från Dreamhack Open 2018. Foto: Dreamhack/Adela Sznajder


Esporten når nya miljardnivåer de kommande åren enligt en rapport framtagen av PwC.

klar

Artikellänk är kopierad

Att esporten vuxit snabbt de senaste åren kan de flesta skriva under på och även framtiden ser ljus ut om man ska tro på de siffror som nyligen presenterats.

En årlig tillväxt på 20 procent som lagom till 2022 innebär att esporten omsätter 1,6 miljarder dollar, alltså cirka 14 miljarder svenska kronor. Det är vad resultaten i rapporten Global Entertainment & Media Outlook 2018-2022 från revisions- och rådgivningsföretaget PwC pekar åt.

Den förutspådda tillväxten beror till stor del på att esporten attraherar en ung målgrupp som i låg utsträckning vänder sig till traditionell underhållning.

Enligt rapporten var den totala omsättningen i esporten 620 miljoner dollar 2017 vilket var en ökning med nästan 44 procent från föregående år.

Den sektor som förväntas öka allra mest utöver esporten är virtual reality, VR, som enligt undersökningen ser ut att få ett stort genomslag de kommande åren.

LÄS MER
Experten: Svenska CS-scenen saknar djupet Danmark har
klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro