ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny skandal på Max – rankar anställda i ligasystem

Anders Göransson · 23 Jan 2014
Uppdaterad 23 Jan 2014
Ur mejlet.

Ur mejlet. Foto: Skärmdump/ETC


Sälj mer dipsås – eller så degraderas du till Korpen. En av hamburgerkedjan Max restauranger delar upp de anställda i ett ligasystem, där de som säljer dåligt flyttas ned, och riskerar särskild bestraffning.

klar

Artikellänk är kopierad

Tidningen ETC rapporterar att en av hamburgerkedjan Max restauranger har börjat införa ett ”ligasystem” för sina restaurangbiträden.
Tidningen ETC rapporterar att en av hamburgerkedjan Max restauranger har börjat införa ett ”ligasystem” för sina restaurangbiträden.Foto: Henrik Montgomery/TT

Häromdagen avslöjades att ledningen för Max har skickat ut ett mejl till sina anställda med en uppmaning att rösta på Alliansen i kommande val. Nu hamnar kedjan på nytt i blåsväder.

Enligt tidningen ETC håller en Maxrestaurang i Mellansverige på att införa ett system som placerar de anställda i olika ligor – Elitserien, Allsvenskan, Superettan, Division 1 och Korpen – beroende på hur de lyckats med extraförsäljningen av dip-såser, plyusmenyer och efterrätter med mera.

Den som säljer bäst får en biobiljett.

Den som säljer sämst, och därmed hamnar sist i Korpen, ”får en liten bestraffning”, skriver chefen för restaurangen i ett internt mejl.

– Jag är lite orolig över vad bestraffning innebär. Kommer det att leda till uppsägning, eller handlar det bara om att man får städa soprummet? Oavsett vilket känns det obehagligt med att ha ett hot hängande över sig på det här sättet, säger en anställd till ETC.

Enligt Max vd Richard Bergfors är inte brevet sanktionerat av Max ledning.

– Det här är inget vi står bakom. Det är en enskild restaurang och en enskild person, en chef, som har uttryckt sig på det sättet. Det är olyckligt, säger han till aftonbladet.se.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro