ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny sorts bedrägeri: Bilköparen” lånar säljarens dator

Josefin Svenberg · 10 Sep 2012
Uppdaterad 10 Sep 2012

Nu varnar polisen för ett nytt sätt som bilköpare bedrar säljare på – att låna säljarens dator och föra över pengar från ett tomt konto.

klar

Artikellänk är kopierad

Senast i förra veckan råkade en privatperson i Sollentuna norr om Stockholm ut för den nya typen av bilbedrägeri. Sollentunabon hade lagt ut en annons på sin bil och en man som var intresserad kom för att köpa fordonet.

– När affären har gjorts upp ber köparen om att få låna säljarens dator för att kunna föra över pengarna direkt när säljaren ser. Eftersom parterna har olika banker så ska det ta ett par dagar innan pengarna har flyttats över, men när det går flera dagar utan att pengarna kommer in så blir säljaren misstänksam, berättar Lars Minnedal, kriminalinspektör vid bedrägeriroteln Stockholm city.

Det visar sig att kontot som pengarna skulle ha förts över ifrån var tomt – och när säljaren försöker ta kontakt med köparen är det omöjligt.

– Så säljaren står där med varken pengar eller bil. Det här är ett helt nytt sätt att bedra bilsäljare på så det bör man se upp för, säger Lars Minnedal.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro