ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny spelpjäs i Monopol-familjen

Hanna Anander · 7 Feb 2013
Uppdaterad 7 Feb 2013

Ett av världens mest sålda sällskapsspel, Monopol, har fått en ny spelpjäs. Fansen har fått vara med och rösta fram en ny figur, och samtidigt måste nu en av de gamla lämna.

klar

Artikellänk är kopierad

Företaget Hasbro, som ligger bakom Monopolspelet, utlyste för en dryg månad sedan en tävling där fans kunde rösta på vilken ny spelpjäs de skulle vilja se.  En robot, en förlovningsring, en helikopter och en gitarr var några av de figurer som man kunde lägga sin röst på. Men den som tog hem segern, med 31 procent av rösterna, var - en katt.

Men en in en ut, och när katten nu blir en ny medlem i spelpjäsfamiljen så kommer samtidigt strykjärnet att försvinna. ”Även om vi är lite sorgsna över att strykjärnet nu försvinner, så är katten ett fantastiskt val av fansen och vi tvivlar inte på att den kommer att bli lika ikoniserad som original-spelpjäserna”, säger Eric Nyman senior vice vd för Hasbro Gaming, i en kommentar. Det nya laget spelpjäser, som fortfarande inkluderar bilen, hunden, fingerborgen, skon, och hatten, kommer att introduceras under andra halvåret 2013.

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Anander
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro