ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny studie: Homo-rösterna gav Obama segern

Tomas Lundin · 16 Nov 2012
Uppdaterad 16 Nov 2012
Ny studie: Homo-rösterna gav Obama segern Lauren Snead och Katy Jayne firar att lagen om homoäktenskap godkändes i deras hemstat Maine.

Ny studie: Homo-rösterna gav Obama segern Lauren Snead och Katy Jayne firar att lagen om homoäktenskap godkändes i deras hemstat Maine. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Obama kan tacka HBT-personer för att han sitter kvar som president. Enligt en ny Gallup-studie var homorösterna avgörande i valet. 

Rapporten grundas på intervjuer med 120 000 under juni-september i år. Personerna fick frågan vem de skulle rösta på i presidentvalet. I undersökningen vann Obama med en ynka procent, men om man räknar bort de fem procent som definierat sig själva som homosexuella eller bisexuella är Romney vinnare. 

Bland gruppen har Obama – som uttalat stöd för samkönade äktenskap – ett mycket starkt stöd. 75 procent av HBT-väljarna i undersökningen sade sig vilja rösta på Obama. 

Rösterna från latinamerikanska väljare har beskrivits som nyckeln till framgång för presidenten, men den här stora undersökningen vara veckor innan valet visar att Obama troligtvis inte skulle klarat sig om det inte vore för de homo- och bisexuella väljarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro