ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny t-banestation vid Karolinska sjukhuset

Anders Göransson · 24 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

UTBYGGNAD. En ny tunnelbanestation vid Karolinska sjukhuset ser ut att bli verklighet. SL har beslutat att rekommendera t-baneutbyggnad framför bussar.

I en förstudie, som igår godkändes av SL:s styrelse, rekommenderas att tunnelbanan dras i en ny gren av den gröna linjen, från Odenplan till Karolinska/Norra Station. Totalt 30 000 resenärer om dygnet beräknas dra nytta av en sådan lösning.– Faktum är att ingen tidigare utbyggnad av SL-trafiken har kunnat visa på så stor potentiell samhällsnytta som en utbyggnad av tunnelbanan. Självklart kommer vi att analysera alternativa lösningar, men som jag ser det blir det svårt att konkurrera med den nytta en ny tunnelbanegren kan uppvisa, säger SL:s vd Ingemar Ziegler.Och att det behövs utökad kollektivtrafik står klart.Stockholm stad och Solna kommun har stora planer för det nuvarande sjukhusområdet. Fram till 2030 kommer antalet arbetsplatser att öka från 17 000 till 33 000, och cirka 13 000 nya bostäder kommer till.

En konsekvens av att en ny gren kommer till blir att turtätheten på de övriga nordliga sträckningarna på gröna linjen, mot Vällingby respektive Hässelby, måste minska något. SL menar dock att dagens tvåminuterstrafik egentligen är "överstandard".

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro