ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny teknik öppnar för laglig film och tv över internet

Metroteknik.se · 16 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Adobe video player är flashbaserad och kan spela upp filmer i fullskärm, antingen strömmade från internet eller från hårddisken. Enligt Adobe ska spelaren finnas tillgänglig inom några månader, men det är osäkert hur mycket videomaterial som kommer finnas tillgängligt i början.

Rädslan för att filmer och tv-serier sprids över nätet utan möjligheten att få in intäkter har tidigare skrämt mediaföretagen till att inte lägga ut filer på nätet. Men just funktionen att kunna få reklam levererad med filmerna tror många experter kommer göra att fler producenter kan tänka sig att släppa laglig film och tv-serier på nätet. – Adobe har för första gången gjort det möjligt för företagen att vara säkra på att reklamen följer med filmerna, säger James McQuivey från Forrester research analyst group till Reuters.Dessutom finns en så kallad "offline tracking"-funktion som sparar information om hur filmerna används och sedan skickar den till producenten så fort spelaren får kontakt med internet. – Kontroll är något mediaföretagen nästan blir höga på, säger James McQuivey. 

Funktionen som låter mediaföretagen följa dina videoanvändningsvanor ska kunna blockeras enligt Reuters.

klar

Artikellänk är kopierad

Metroteknik.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro