ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

hela denna artikel är en annons

Ny teknik underlättar för patienter med tandlossning

Metro · 5 Jul 2019
Uppdaterad 5 Jul 2019
Shahla Hassanzadeh.

Shahla Hassanzadeh.


Har du förlorat en eller flera tänder? Hos Astondental använder man världsledande teknik för att hjälpa patienter som drabbats av tandlossning.

klar

Artikellänk är kopierad

Ömmande och blödande tandkött vid tandborstning kan vara begynnande tandlossning. Behandlar man inte infektionen så kan det gå så långt att man förlorar drabbade tänder.

– Rengöringen hemma är såklart viktig, men det kan vara svårt att komma tillrätta med problemet själv, säger Shahla Hassanzadeh, tandläkare och vd på Astondental.

Laser ger mindre obehag

På Astondental använder man laser för att eliminera bakterierna i tandköttsfickan samt stimulera vävnaden så att fickan läker helt. Lasern är en effektiv metod som ger fina resultat och mindre obehag för patienten. Detta är också ett utmärkt alternativ för patienter som fått en infektion runt ett implantat.

– Lasern har fantastisk bra effekt vid behandling av tandlossning och periimplantit. Därmed kan man rädda tanden eller implantat som blivit infekterat om man kommer i god tid. Med laser förkortas läketiden och du slipper operation av tandköttsfickor många gånger, säger Shahla Hassanzadeh.

Är tänderna i för dåligt skick kan du behöva ersätta dessa med tandimplantat. På Astondental opereras implantat in med hjälp av laser som innebär ingen eller mycket mindre blödning, snabbare läkning samt bättre estetik. Broar och kronor tillverkas cirka två månader senare efter operation av implantaten i helt keramiska material enligt CAD-CAM-metoden som ger dig ett naturligt och hållbart resultat.

Förebild. Foto: Astondental.
Förebild. Foto: Astondental.
Efterbild. Foto: Astondental.
Efterbild. Foto: Astondental.

Ny teknik för snabbare läkning

Med ny teknik som Plattelet Rich Fibrin (PRF), en metod där man tar blod från armvecket på patienten och extraherar koncentrat av patientens blod, kan man snabba på benbildningen och läkningen.

– I de fall där patienten saknar tillräckligt med ben och det finns behov av bentransplantation för att fästa implantatet används PRF tillsammans med benpulver. Detta underlättar att bygga upp ben i käken, säger Shahla Hassanzadeh.

Besök Astondental.se för att boka in en kostnadsfri konsultation för tandimplantat.

pil
Kontakta Astondental

Oxtorgsgatan 4, Stockholm111 57 STOCKHOLM

Telefon: 08-21 16 70,08-10 92 93E-post: [email protected]

Öppettider

Mån-Tor 08:00-17:00

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro