ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny tjänst visar var det bullrar

metro · 20 Apr 2011
Uppdaterad 20 Apr 2011
Zilan, 11 månader, och pappa Ramazan Ilhan, 32, bor med sin familj vid bullriga Fridhemsplan.  – Men vi letar nytt boende. Någonstans där det är lugnare och mindre trafik, säger Ramazan.

Zilan, 11 månader, och pappa Ramazan Ilhan, 32, bor med sin familj vid bullriga Fridhemsplan.  – Men vi letar nytt boende. Någonstans där det är lugnare och mindre trafik, säger Ramazan. Foto: Lotta Bergseth


Den miljöförstöring som drabbar flest Ny tjänst visar bullernivåerna i Stockholm. Buller kan mycket väl bli nästa stora miljöfråga”.

klar

Artikellänk är kopierad

Buller är den miljöstörning som drabbar flest människor i Stockholm. Nu finns en gratis tjänst på Stockholms stads hemsida, där man enkelt kan se bullernivåerna i staden – gata för gata, hus för hus. – Buller kan mycket väl bli nästa stora miljöfråga i Stockholm. Samtidigt som vi bygger en tätare stad av klimatskäl så har vi en allt större utmaning när det gäller bullerfrågorna, säger stadsmiljöborgarråd Per Ankersjö (C) i ett pressmeddelande. Ett steg i arbetet med buller är denna tjänst där stockholmarna själva kan öka sin kunskap och medvetenhet genom att ta reda på fakta om ­lokala bullerstörningar. Genom att söka på en adress med bullertjänsten får man fram mätresultat på bullernivåer och information om vilka bullerdämpande åtgärder som har gjorts vid den aktulla fastigheten. Till exempel finns fönsterbidragsprogrammet. Det innebär att staden ger bidrag till fastighetsägare vilkas bostads-hus exponeras för en viss bullernivå från vägarna som staden ansvarar för. För en mer översiktlig bild över situationen i staden finns även bullerkartor. Metro har talat med flera personer på stan, som alla tycker att bullertjänsten är en bra idé. – Den låter intressant, särskilt om man planerar att köpa ny bostad och inte är helt bekant med området. Man vill ju helst undvika de mest trafikerade och bullriga stråken, säger David Morgenstern, 31, psykologkonsult som just nu är pappaledig med sju månader gamla Eleonora. För att ett hus ska finnas med i bullertjänsten måste det finnas en viss bullernivå där. Fastigheter byggda efter 1980 finns inte alls med, eftersom inomhusnivåerna i dem ska ligga på en godtagbar nivå.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro