ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny undersökning: Fackböcker lockar mest på bokrean 2019

Linnea Bergman · 25 Feb 2019
Uppdaterad 25 Feb 2019
21 procent skulle helst vilja köpa en fackbok på bokrean, visar Yougovs undersökning gjord på uppdrag av Metro.

21 procent skulle helst vilja köpa en fackbok på bokrean, visar Yougovs undersökning gjord på uppdrag av Metro. Foto: TT.


Under tisdagen drar årets bokrea i gång. I år är det fackböcker som bokälskarna främst letar efter bland titlarna, enligt en ny undersökning.

klar

Artikellänk är kopierad

Under tisdagen drar boknördarnas årliga högtid igång, bokrean. Traditionsenligt köar bokälskare när handlarna öppnar extra tidigt reans första dag, men rean har även blivit större online under de senaste åren.

Enbart Akademibokhandeln har över en miljon böcker till nedsatt pris under perioden, fördelade på närmare 850 olika titlar.

– För Akademibokhandelns medlemmar finns en unik möjlighet att lägga vantarna på riktigt exklusiva titlar som Lerins Naturlära, Liljestrands Vilhelm Moberg-biografi och världssuccén Godnattsagor för rebelltjejer!, säger Anna Austin, kategorichef bok på Bokhandelsgruppen i Sverige AB, i ett pressmeddelande.

Bokrean 2019 drar igång under tisdagen. Foto: TT.
Bokrean 2019 drar igång under tisdagen. Foto: TT.

De böcker som är populärast under årets bokrea är fackböcker, enligt Metros undersökning som gjorts av opinionsundersökningsföretaget Yougov. 27 procent, alltså mer än en fjärdedel, skulle prioritera fackböcker om de gick på bokrean i år. Även deckare och thrillers är en populär genre, något som 21 procent skulle vilja köpa.

Vanliga romaner tittar 15 procent av de svarande efter, medan biografier samt barn- och ungdomsböcker endast lockar 10 respektive 8 procent av köparna.

Bokrean var dock viktigare förr, tycker en majoritet av de svarande i Metros enkät. 37 procent tycker att bokrean spelar en viktig roll i samhället men att rean var viktigare förr.

16 procent tycker att bokrean fortfarande är aktuella och viktig, jämfört med 35 procent som inte tycker att rean spelar en viktig roll i samhället.

Här hittar du några av tipsen du inte får missa på årets bokrea.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Bergman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro