ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny undersökning: Hen kommer ta hem "Game of thrones"

Jesper Lindqvist · 15 Maj 2019
Uppdaterad 15 Maj 2019
Jon Snow och Daenerys Targaryen är två av svenskarnas favoriter till att ta över järntronen den 20 maj.

Jon Snow och Daenerys Targaryen är två av svenskarnas favoriter till att ta över järntronen den 20 maj. Foto: Helen Sloan/HBO


På måndag sänds det sista avsnittet av tv-serien "Game of thrones". Nu står det klart vem svenskarna tror kommer att sitta på järntronen efter säsongsavslutningen. Folkets regent är inte helt oväntat Jon Snow.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är opinionsinstitutet Yougov som har frågat drygt 1000 personer om vem de tror kommer att sitta på järntronen efter den populära tv-seriens avslutning den 20 maj.

58 procent av de svarande hävdar att de inte har sett tv-serien och att de således inte har någon favorit. Men bland de 420 personer som har sett serien är det ingen tvekan om vem som är folkets favorit.

Var femte person tror nämligen att Jon Snow kommer att ha makten över Westeros när serien når sitt slut på måndag.

Stark är det populäraste huset

Genomgående är det många som tror att det blir en medlem i familjen Stark som kommer att sitta på järntronen. Nio procent av de svarande tror att Arya Stark kommer sitta på tronen, medan sju procent tror att den rollen kommer innehas av Sansa Stark.

Drakdrottningen Daenerys Targaryen, som jagat nämnda tron i åtskilliga säsonger, landar mitt emellan systrarna Stark på åtta procent.

Närmare hälften är osäkra

Mer överraskande är att tre procent tror att Cersei Lannister kommer att sitta kvar på järntronen. Det ska dock sägas att undersökningen gjordes mellan den 13-14 maj, och att flera av de som svarat kanske inte har sett det senaste avsnittet, som släpptes just den 13 maj.

Men samtidigt är det många, hela 44 procent, som känner sig osäkra på vem som egentligen kommer att sitta på järntronen efter det sista avsnittet.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro