ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny undersökning: Jesus hade rätt

Mats Olsson/TT · 17 Okt 2013
Uppdaterad 17 Okt 2013

"Saliga äro de saktmodiga, ty de skola besitta jorden". Nu visar färsk forskning att Jesus hade helt rätt. Tålamod lönar sig.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Det är Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering (Ifau) som följt 12 000 sjätteklassare födda 1953 som i mitten av 1960-talet fick den hypotetiska frågan om de ville ha 100 kronor direkt eller 1 000 kronor om fem år. De som valde hundringen direkt klassades som otåliga, de som valde tusenlappen senare klassades som tålmodiga och därmed förmögna att invänta en belöning till senare. Bibelforskare: ”Jesus är påhittad” I olika personregister har forskarna nu hittat stöd för att det gått bättre i livet för de tålmodiga. De hade högre betyg när de slutade nian och när de lämnade gymnasiet. De har dessutom bättre hälsa, bättre ekonomi och är mindre arbetslösa. Männen gjorde också bättre ifrån sig vid mönstringen och var mindre överviktiga. Förklaringen till skillnaderna är, enligt rapporten, att barn med tålamod oftare väljer att investera i en längre utbildning än de barn som hade mindre tålamod. – Sambandet mellan tålamod och utbildning är starkt. De tålmodigas längre utbildning bidrar troligen till flera av de andra goda resultaten, säger Lena Lindahl som är en av rapportförfattarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Mats Olsson/TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro